WIJ ZIJN MOMENTEEL NOG GESLOTEN, ONZE DOCENTE HERSTELT VAN EEN ZWAAR ONGELUK. (niet yoga-gelinkt) GELUKKIG HEEFT ZE DE KRACHT EN DE STERKTE OM ZICH IN DEZE LANGE TIJD VAN "LOSLATEN" & "AANVAARDEN" TE RICHTEN OP EEN PRACHTIG INNERLIJK GROEIPROCES, DAT JULLIE ALLEN ZULLEN VOELEN.

Zij leerde terug te spreken, staan, stappen en stilaan mag ze revalideren. Er zijn blijvende lichamelijke letsels en een hersenletsel, maar ook dat zal zij met haar innerlijk veerkracht kunnen aanvaarden. Zij laat u graag weten dat het hoort bij de ware Yoga, de Yoga van het volle leven. Zij zal u vanuit deze levenservaring nog beter kunnen begrijpen, aanvoelen en meevoelen.  

Wanneer zij toestemming krijgt van de artsen, zij zich op alle vlak terug in evenwicht voelt, alsook het prachtige yogacentrum terug in orde is, met in acht neming van de huidige COVID19 maatregelen, zullen de lessen terug aanvangen. 

Ondertussen danken wij jullie voor de MASSALE steun, de bloemen, de kaartjes, de kaarsjes, de brieven, de attenties, de meditaties, ook van de zovele vele collega's en andere yogascholen. Dank Om Mevr. Callens de tijd en de ruimte te schenken volledig te herstellen in rust en vrede.

Niets is ooit verloren, voor wie zich omringt met de juiste liefdevolle personen. Daarvoor danken wij u, prachtige yogi's en yogini's. 

Dank voor de SAMENHORIGHEID. 


WE ARE ONE

DANK. NAMASTE

LA MAISON PURE INTRODUCES             "OROGOLD" BELGIUM

OROGOLD BELGIUM EXCLUSIVE @ LA MAISON PURE
OROGOLD BELGIUM EXCLUSIVE @ LA MAISON PURE

Vanaf 21 juni 2017 kunt u terug genieten van de ayurvedische diepterelaxatie. Boek tijdig uw AYURVEDIC QUALITY MOMENT in, want momenteel hebben wij al een wachtlijst! Enkel via voorafgaande reservatie en betaling.
Condities voor 10% korting: 
eigen handdoeken meebrengen: 2 HELE GROTE badlakens + 2 normale handdoeken + 2 washandjes

LET OP: bij specifieke behandelingen komt € 10,00 bij voor bepaalde medicinale olie uit India

 

Nieuw: 
Een vervolgconsult/ coaching is nu ook virtueel mogelijk. Enkel via FaceTime. U belt voor een afspraak, betaalt vooraf, maar kan rustig thuis blijven. 95€ met een max duur van 1 uur. 

WIJZIGING IN DE VOORWAARDEN mbt Annuleringskosten Ayurvedische afspraken:

- Tot 48 uur van te voren afmelden, geen kosten.

- Tot 24 uur van te voren afmelden, 50% van de behandelprijs verschuldigd.

- Niet nakomen afspraak/niet of te laat afzeggen, 100% van het behandelingstarief verschuldigd met een bijkomende interest van 10% per dag bij niet nakoming van de betaling. 

 

Vanaf zondag 18 december 2016 zijn we definitief gevestigd in ons nieuw pand te Astene! Momenteel zijn wij volop aan het verhuizen en werken we met man (+vrouw) en macht aan een prachtige, nieuwe (en ruimere) locatie. De yogazaal ziet er alvast magnifiek uit! Met dank aan het expert-team van Patrick Huughe https://patrickhuughe.be die voor een subliem, minimalistisch totaalproject zorgt. Binnenkort maken wij alle verdere praktische info bekend. Tot heel gauw! Namaste
Brigitta Callens


3/3/2016 NEW YOGA YURT OPEN!

Een yurt is oorspronkelijk de nomadische en ecologische natuur(t)huis van Mongoolse en Siberische volkeren. De ronde structuur van een cirkel verwijst numerologisch naar het getal 9. Negen is het getal dat alles verbindt met elkaar, de oude Grieken vergeleken 9 met de oceaan, als symbolisch (levens) water dat alle andere getallen bevat en met elkaar verbindt. Het jaar 2016 heeft ook de energie van een 9. Het is een jaar dat afronding , voltooiing en overgang symboliseert naar een nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten, en naar een hoger bewustzijnsniveau. 9 staat voor universaliteit, kosmische vrijheid en een hoge zielsexpressie.

Door de cirkelstructuur van een yurt is de energie tussen alle elementen in harmonie. Het is een bijzondere plek in de natuur dat een uitzonderlijke dimensie geeft aan een yogasessie. De yurt heeft bovenaan in het midden een lichtkoepel, als verbinding met de hemel, is gelegen in de tuin van la Maison Pure, aan de prachtige vijver. In yoga creëren we balans en verbinding tussen vrouwelijke en mannelijke energie, tussen lichaam en geest, tussen links en rechts, binnen en buiten…

9 staat ook voor 3 x 3, 3 maart, een meestergetal maar voor mij ook symbolisch verbonden met de dag waarop ik afscheid nam van mijn zonnekindje, mijn engelenzoon die altijd in mijn hart verder leeft, me steun en kracht geeft. 

Van harte welkom lieve vrienden,
Op deze bijzondere avond, voor de opening van een nieuwe ruimte en een "nieuw begin", bij nieuwe maan. 

 

NEWS UPDATE Aug15th-2015

Brigitta Callens, eerste Belgische Yogini geeft les bij de Yoga wereldtop op Bhakti Fest West September 2015 in Amerika!


Dat Brigitta Callens (34) meer in haar mars heeft dan velen weten, bewijst ze steeds meer. Achter de uiterlijke façade van het modellenleven leeft duidelijk een vrouw met een humanitair hart en een grote deskundigheid in natuurgeneeskunde en vooral.. yoga. Spreekt men de naam Brigitta Callens uit, dan vernoemt men ongetwijfeld in één adem ook yoga. “Brigitta ademt yoga” Dat is inmiddels algemeen geweten. Yoga is haar grote passie, haar manier van leven. Zo is ze al meer dan 18 jaar intensief met de scholing ervan bezig, trok ze zelf door de Himalaya en onlangs was ze nog in Nepal, na de zware aardbevingen om er slachtoffers te helpen en zet ze regelmatig haar schouders onder talrijke liefdadigheidsacties voor zowel mens, dier als natuur. “Liefdadigheidswerk kan ik niet loskoppelen van yoga. Het is alsof de twee met elkaar versmolten zijn. Het is de ethische benadering ervan die er onlosmakelijk mee is verbonden. Met de ware yoga dan toch, minder met de moderne gecommercialiseerde vormen die eigenlijk de authenticiteit en het uiteindelijke doel van yoga niet meer zo specifiek belichten. Mijn bijdragen zijn misschien maar klein, maar als iedereen iets klein doet, kunnen grote veranderingen teweeggebracht worden” vertelt ze. “Toen ik enkele maanden geleden gevraagd werd om les te geven aan getroffen en getraumatiseerde kinderen in de geboorteplaats van Buddha, tijdens mijn missie in Nepal, heb ik geen seconde getwijfeld, maar tegelijk overviel me een gevoel van enorme nederigheid. Daar stond ik dan.. na een zeven uur durende tocht doorheen de moessonregens en naschokken in het gebergte, opeens voor Buddha als het ware. Net zoals nu .. de grote oversteek naar Amerika. Ik ben al wel vaker in Amerika geweest en heb er nog aan skydiven gedaan boven de Grand Canyon. Voor een avonturier pur sang kan dat wel tellen, maar dat “les geven tussen de groten der aarde”, had ik niet onmiddellijk zien aankomen. Ik heb ook nooit een boek uitgegeven, heb geen “start to yoga” (lacht), ook al jaren niets meer op televisie gedaan, ben mijn publieke showbizzleven aan het afbouwen en denk zelf dat

de nieuwe generatie Vlaamse jongeren bij god niet weet wie ik ben (en dat vind ik ook niet erg, laat me dat duidelijk zijn). Ik werk gewoon in stilte aan mijn yogaschool die ondertussen meer dan tien jaar bestaat, met vele ups en downs en die nu eenmaal ingebouwd zitten in ieders leven. Alles heeft me tegelijk wel meer matuur, evenwichtiger, sterker, zachter, empatischer gemaakt en de lagen rondom mijn innerlijke los gemaakt.. Mijn ego heb ik al lang losgelaten, wat overblijft is mijn ziel die maar één iets kent: doen wat er van mij verwacht wordt, wat het leven mij vraagt en verder totale overgave aan de gevolgen daarvan. Als men goed doet, dan is dat mogelijk, anders niet. Ik weet nu dus ook niet wat me allemaal te wachten staat, maar heb er wel vertrouwen in.” vervolgt deze yogini die er volgens de grote stap heel rustig en bescheiden rond blijft.

Het Bhakti Fest is een jaarlijks terugkerend wereldbekend Yoga event dat in het devotionele pad van Yoga, Meditatie en Kirtan zijn wortels heeft. De belangrijkste 4 dagen zijn van 9 tot 13 september. Brigitta heeft nu een volledig voorbereidingsplan gekregen en zal op 7 september vertrekken om samen met ‘s wereld grootse yogi’s de lessen op elkaar af te stemmen. Zij zal lesgeven samen met de beste yogaleraren ter wereld. Haar scholing in India was al een veelbesproken item, maar op een yoga wereldtop lesgeven kan geen enkele Belg zeggen, voor zover bekend. Gaat Brigitta een internationle doorbraak tegemoet?

‘Laat het maar allemaal eenvoudig blijven. Ik hou van harmonie. Yoga is geen competitie, integendeel. Toch zal ik zeker mijn taak ter harte nemen en de volgende weken nog goed en gedisciplineerd trainen, want ondanks het een bhakti event is, ligt in Amerika de nadruk vaak nogal op de fysieke kant van yoga, maar in principe kan dit geen probleem vormen. (Brigitta plooit zich moeiteloos driedubbel n.v.d.r.) Mijn lessen en opdrachten

gaan nu nog gewoon door. De dag voor mijn vertrek loop ik zelf nog een modeshow... en de dag dat ik terug ben staan de volgende al op het programma. Ik werd vrij laat nog geboekt, het wordt gewoon goed plannen en agenda reorganiseren maar eens dat gedaan, ook “loslaten” en het laten komen zoals het komt. Een enorme meerwaarde zal het sowieso zijn, zowel voor mijn lessen in mijn school als het internationaal lesgeven waar ik meer en meer vertrouwd mee raak. Focus, eenpuntigheid en tegelijkertijd rust en flexibiliteit op de mat, geven gelukkig ook diezelfde mentale flexibiliteit, focus en alle eigenschappen die ermee verbonden zijn in het dagdagelijkse leven. De Yoga dus van het volle leven. Als er ooit een dag toch een boek van komt, dan zal dat alvast de titel zijn” lacht Brigitta.

Bhakti verwijst naar bhakti yoga: Het pad van devotie, de weg van de overgave en ‘eenwording' door onbaatzuchtige liefdevolle toewijding. De yoga van de naastenliefde. Men moet de ware ethiek van yoga goed begrijpen alvorens men bhakti yogi kan zijn.

Brigitta heeft meer dan 16 jaar ervaring, nam deel aan talrijke zware studies ver over de grenzen heen en geeft dagelijkse training aan haar leerlingen. Nu ze bij de yoga wereldtop behoort en ze naar waarde geschat wordt volgens haar kennis en prestaties, mogen we dus zeggen dat ons Belgenlandje yoga internationaal op de kaart brengt. Professioneel behoort ze tot de allerbesten. Ze blijft er nederig en bescheiden bij maar ze vindt het uiteraard een enorme grote eer en beschouwt het als een persoonlijke bekroning op haar levenswerk waar ze met alle ups en downs toch heeft blijven voor vechten en enorm dankbaar om is. “Opgeven staat niet in mijn woordenboek, ik noem mezelf geen Meester, maar het is wel een gezegde dat de Meester meer heeft gefaald dan de beginner ooit heeft geprobeerd. Bovendien word ik in september ook 35, het is dus NU dat ik het moet doen. The time is NOW. Leven in het hier en het nu.” aldus La Callens.

Yoga is universeel en inherent in de mens aanwezig. Via ons lichaam kunnen wij de mogelijkheden van de geest beter benutten. Yoga maakt je onafhankelijk en geestelijk vrij. Het laat je toe je geestelijk en spiritueel te verdiepen. Door meer inzicht te krijgen, leert Yoga je met je beide voeten op de grond te staan en zowel mentaal als fysiek sterk en evenwichtig te worden, ondanks de vele teleurstellingen en tegenslagen waarmee we in het leven moeten leren omgaan.

Yoga vergroot en verdiept tevens je levensbewustzijn en brengt je in contact met jezelf. Dit bevrijdt je van je wezens-vervreemding en schenkt je Zelfbewustzijn en Zelf- Vertrouwen. Brigitta zal op Facebook dagelijks haar ervaringen meedelen. Voor informatie over haar yogalessen en andere activiteiten kan men steeds terecht op haar websites.

www.lamaisonpure.be

www.brigittacallens.be

www.facebook.com/lamaisonpure 
www.facebook.com/bcpure

 

--
Namenlijst Bhakti Fest 2015

Aimee Wilson Amrit Raj Amritakripa
Amy Obenski Ananda Rasa Arjun Baba
Ashok Nalamalapu Balance Toe
Bhakti House Band

Bhava Ram & Laura Plumb Brad Brockbank
Brenda McMorrow
Brigitta Callens

Catherine Scherwenka Clementine Libre Danielle Statiras
David Newman

Dawn Cartwright Demetri Velisarius Derek Beres
Dharma Devi
Divine Harmony
DJ Drez & Marti Nikko Donna De Lory

Ed Harrold
Ed Mitra Shapiro
Erika Burkhalter
Fanna Fi Allah
Fantuzzi
Felicia Tomasko
Yogi P
Gabriel Logan Braun
Ghandarvas
Gina Sala
Girish
Govind Das & Radha Govinda Sky Hemalayaa Behl
Idan Meyer
Jai Uttal
Jaya Lakshmi & Ananda
Jeffrey Armstrong
Jennica Mills

Jessica Winderl
Jim Beckwith
Joan Hyman
Joanne Ameya Cohen

Juan Pablo
Jules Febre
Kailas
Kalakar
Kambiz
Karnamrita
Katie Allen & Allison Price Katrina Gustafson

Kia Miller
Kirtaniyas
Krishna Das Krishna’s Kirtan Kristin Olson
Larisa Stow
Leeza Villagomez Leraine Hortmanshoff Lisa Florine

Lorin Roche Manoj Chalam Mark Whitwell Mas Vidal Masood Ali Khan MC Yogi

Mia Park
Michael Brian Baker Michael Fireborn Michael Thomas

Mirabai Devi Missy Balsam Monika Nataraj Nandhiji Tapasyogi Natesh

Newton Campbell & Mark Devenpeck Nina Rao
Oleg Flow
Paul Aryeh

Prajna Brianna Vieira Prema Hara
Radha Grace Radhanath Swami Ram Dass (Video) Renee Baribeau

Ren Rasa
Sarah Garney
Saraswati Markus
Sadhviji
Saul David Raye
Sean Johnson & the Wild Lotus Band Serena & Marcos
Shantala
Sharanam
Shellie White

Shiva Rea
Sianna Sherman Siva Mohan
Sky Love
Sonic Bliss Kirtan Sri Kirtan Srikalogy Swami Chitanand Syamarani

The Bhaktas Tim Miller Trevor Hall Tymi Howard Yogi Cameron Zack Leary Zat Baraka

www.west.bhaktifest.com