NIEUW TE ASTENE!  WEES VAN HARTE WELKOM IN ONZE YOGA-BOUTIQUE!

 

Wenst u iets aan te kopen, neem dan gerust contact op via sms 0475/311.488 met duidelijke vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Alles kan verzonden worden maar ook ter plaatse worden afgehaald. Wij staan steeds ter uwer beschikking voor verdere vragen. U kan in LA MAISON PURE uiteraard ook alles uitproberen tijdens een sessie of consultatie om de daadwerkelijke effecten werkelijk gewaar te worden. Aarzel dus niet, wij zijn er met graagte om u alle nodige uitleg te verschaffen.     

Goederen kunnen worden afgehaald, verzonden of geleverd wanneer de betaling effectief ontvangen is op onderstaand rekeningnummer. Dit kan met verschil van banken enkele dagen duren. Gelieve daarmee rekening te houden. Alvast veel dank voor uw aankoop! 
 


BELFIUS IBAN BE70 0688 9698 7925

BTW BE 0644 344 670


SPECIFICATIE PRODUCTEN:

VERNIEUWE INFRAROODDEKENS, (TERUG BINNEN! WEES SNEL!)

Pijnlijke spieren en gewrichten? Behandel met Infrarood! 

 

Uw lichaam ontgiften en pijnlijke spieren en gewrichten behandelen?

Het infrarood deken van La Maison Pure biedt soelaas. 

Sauna, ontgifting en pijnbehandeling in één? Het infrarood deken doet het allemaal. Deze stralen gaan 3 tot 5 cm diep in je lichaam. Zéér therapeutisch.

 

U kan het infrarood deken gebruiken voor uiteenlopende doelen, of combinaties ervan. Als compacte infraroodsauna: samen met het zweet worden ook toxische stoffen uit uw lichaam verwijderd. IDEAAL TE GEBRUIKEN IN COMBINATIE MET DE CHI MACHINE (voor mensen met rugklachten). Ook voor personen met een zittend beroep is dit dekentje een extra hulpmiddel. Ook gemakkelijk mee te nemen, op te rollen, in de wagen, in je reiskoffer, kortom: handig en efficient.  Veel gebruikt door dokters, topsporters en atleten, maar ook door modellen die een strakke lijn en een gezond lichaam wensen te behouden! 

 

Als behandeling tegen pijnlijke spieren en gewrichten: de straling bevordert de bloedsomloop en verhoogt de zuurstofopname. Spierpijn, rugklachten, reuma en artritis worden doeltreffend bestreden. Een praktijk die in de revalidatiegeneeskunde voortdurend wordt toegepast.

 

En tenslotte als relaxatie- en afweerbevorderende toestel: Het infrarood deken versterkt het immuunsysteem, werkt erg ontspannend en brengt het lichaam in balans.

Met afneembare, wasbare hoes. 210 watt.  / 

VERNIEUWDE PRIJS (wegens verhoogde invoer), UITSLUITEND VIA VOORAFGAANDE BETALING, OF VOORAFBETALING IN DE WINKEL 

 

Infrarooddeken met wasbare hoes 44x80cm

210,00 €

  • 2 kg

A CHI SHAKE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY!

Chi Machine (momenteel uitverkocht, op bestelling, mits voorafgaande betaling)

RELAXATIE, ONTSPANNING & VITALITEIT MET DE CHIMACHINE. 


Uw wervelkolom komt helemaal in balans, de doorbloeding van rug en nek wordt aangewakkerd en tegelijk ontgift en reinigt u uw lichaam. 

 

Languit op de rug liggen en intussen een heilzame, relaxerende schudbeurt van de massagemachine krijgen: ’t is ongeveer wat kinesisten doen om hun patiënten los te maken of op te warmen. Met 60 bewegingen per minuut wordt alle stress uit het lichaam geschud. Niet enkel uw benen, maar het hele lichaam beweegt stevig mee. Het toestel brengt via de enkels de hele ruggengraat in beweging. Tot aan de kruin van uw hoofd worden alle wervels heel lichtjes bewogen. Dat verhoogt het zuurstofgehalte in het lichaam.

Ontgiften: zo wordt dat hele proces genoemd. Wanneer het lichaam zich reinigt, heeft dat automatisch een verhoogde energieopname en bloeddoorstroming tot gevolg. Energie is dus niet alleen een kwestie van voeding, maar vooral van reiniging.

Na een kwartiertje, als het wiegen stopt, is de sensatie die door uw lichaam gaat onbeschrijfelijk. Het is alsof minuscuul kleine warme tintelingen vanuit het midden naar alle ledematen schieten. Als een beginstadium van gewichtloosheid. Alsof u een hele nacht hebt geslapen. Alsof… nou, om het gevoel echt te kunnen vatten, zal u de weldadige werking van de wandelmachine zélf moeten ervaren!

 

"A chi-shake a day, keeps the doctor away!"

 

 

Massage - Zuurstof Swingmachine met timer.

Vernieuwde zachte kunststof (PVC-foam) enkeldrager.

 

Men plaatst de enkels in de enkeldrager en laat de chi machine gedurende 10-15 minuten het onderlichaam horizontaal "schudden".

Een sterke DC-motor zorgt voor een krachtige massage

 

Na afloop ontstaat een "tintelend gevoel" door stimulering van de bloedcirculatie.

 

  •     bevordert de bloedsomloop
  •     bevordert de inname van zuurstof
  •     bevordert de stabilliteit van het zenuwcentrum onder aan de ruggegraat

 

 

De chi-massager is een machine die positieve effecten heeft op allerlei zenuwkwaaltjes en pijntjes vanaf de nek t/m de onderbenen.

Het praktische handvat maakt de chi-machine goed draagbaar.

 

 

    Electrische specificaties:

    230Volt / 50Hz - (CE goedgekeurd)

 

Er bestaan verschillende modellen chi machines. Bijvoorbeeld voor mensen groter dan 185 cm. De afstand tussen de enkelhouders is dan verbreed.  Ook bestaan er Chi machines met vibratie en infrarood. Dit toestel heeft naast de traploze regeling van de schudbeweging ook een traploze regeling van een "dual channel vibration". Dit is een zeer zachte maar intensieve vibratie van de voeten en enkels. Na uren voel je nog de extra doorbloeding en energie in je voeten. De prijzen van deze modellen liggen hoger dan het (zeer degelijk) standaardmodel hier aangeboden. Voor meer info, kan u ons mailen op info@lamaisonpure.be. Binnenkort zullen deze verschillende toestellen ook online komen.

 

GESCHIEDENIS VAN DE CHI MACHINE

De oorspronkelijke Sun Ancon chi machine is ontwikkeld door Dr. Shizuo Inoue, een Japanse wetenschapper. Dr. Inoue besteedde al tientallen jaren onderzoek naar de relatie tussen lichaamsbeweging en kleine spierpijn en spanning veroorzaakt door vermoeidheid of overbelasting. In zijn concept voor zijn chi machine werd hij geïnspireerd door het kijken naar zwemmende goudvissen. Dr. Inoue speculeerde dat  de opmerkelijk gezonde en goed gestemde conditie van koi (Japanse goudvis) kan worden toegeschreven aan hun golvende zwembeweging, die hielp om zuurstof in hun bloed te krijgen. 

 

Dr. Inoue breidde zijn theorie uit naar de mens door onderzoek te doen rond de relatie tussen zuurstofgehalte en de kwaliteit van de gezondheidszorg, in een onderzoeksproject van 38 jaar. 

Hij concludeerde dat ten gevolge van het golvend bewegen van het menselijk lichaam zoals een zwemmende vis, de niveaus van zowel bloedcirculatie, zuurstoftoevoer en chi energie verhogen, wat leidt tot aanzienlijke verbetering van de gezondheid.

 

Ingenieurs gebruikten het basisconcept van Dr. Inoue om de chi machine te ontwerpen. Met een gewicht van net geen 8 kilo, is de machine ongeveer de grootte van een broodrooster, voorzien van een enkelhouder aan de bovenkant. 

Ingenieurs namen zijn basisconcept over en creëerden het technisch ontwerp voor de oorspronkelijke chi machine.

 

"Het patroon van beweging dat de chi machine genereert in het menselijke lichaam gebruikt een minimum aan inspanning en bereikt een maximaal resultaat," (Dr. Inoue)

 

"Het ontspant de spieren lokaal, verhoogt tijdelijk onze stemming, kleine spanning in de vermoeide of overbelaste spieren worden verminderd. Het kan ook ons gevoel van comfort verhogen, door de tijdelijke verlichting van lichte spierpijn en pijn ten gevolge van vermoeidheid of overbelasting."

 

 

 

De originele chi machine werd vervaardigd in Japan door Skylite Corporation, maar wordt gepromoot buiten Japan door een groep van netwerk marketing bedrijven die eigendom zijn van Hsin Tien van Taiwan (HTE) die de handel markeerde onder de term The chi machine. Het toestel verrijkt het lichaam met zuurstof via "passieve aerobe oefening". De fabrikant beweert dat het het  lymfe-systeem stimuleert, en het lichaam ontgiftigd.

 

In juni 2000 gaat HTE Australië, een dochteronderneming van een fabrikant van het apparaat, een contract aan met Flinders University in Adelaide, South Australia klinisch onderzoek uit te voeren over de invloed van de Sun Ancon chi machine op het lymfestelsel. Onder leiding van professor Neil Piller zijn de klinische studies gericht op patiënten met veneuze Oedeem en secundaire lymfoedeem .De resultaten toonden verlies van vocht en een vermindering van pijn en zwelling

 

Sinds 1990 zijn meer dan een miljoen originele chi machines verkocht. De chi machine kreeg een enorme reputatie voor zijn solide constructie en zijn uitstekende voordelen.

Sinds dit massagetoestel werd uitgevonden, hebben andere bedrijven besloten om soortgelijke apparaten te maken. Het doel is hetzelfde gebleven, maar latere chi-apparaten hebben veel design ontwikkelingen bijgekregen, zoals de mogelijkheid de snelheid van de heen en weer beweging te veranderen, verbeteringen van het bewegingspatroon, vibratie, en elektronische timing.

 

 

Wat is chi?

 

"Chi" (in het Japans "Qi") is een Chinese term die verwijst naar de basis-component van energie en materie, ook wel "levensenergie" genoemd. In yoga termen zou men dit PRANA noemen, vitale levensenergie. 

 

 

Werking

 

Wanneer het lichaam plat ligt op de grond en de enkels in de enkelhouder worden geplaatst, liggen nek en taille op een hogere hoogte dan de rest van het lichaam. We kunnen vanuit de menselijke anatomie observeren dat alleen de holle delen, zoals de nek en taille, kunnen draaien. De dikkere delen minder. Het is vergelijkbaar met de dunheid van een as ten opzichte van een wiel. Iedereen die ooit gebruik heeft gemaakt van de chi machine, begrijpt dat wanneer je voeten door het apparaat lichtjes wordt opgehoffen, de swingende beweging van links naar rechts gebeurd, van voet naar middel, van borst tot cervicale wervel, hoofd, zelfs het ruggenmerg en de spieren.

 

Chi machines veroorzaken beweging in de twee belangrijkste draaipunten vergelijkbaar met de beweging van een zwemmende vis in het water. Dr. Inoue noemde de actie van zijn machine de "goudvis methode" geïnspireerd door zwemmende goudvissen in het water. Waarom? Wanneer je een goudvis ziet zwemmen, merk je dat de zachte golving van zijn staart beweging brengt aan het ruggenmerg en spieren. Zo, brengt de chi machine de bewegende banen van de menselijke anatomie volledige in spel.

 

goudvis methode bij chi machine

 

Effecten van de heen- en weer beweging

 

Op deze manier was Dr. Inoue de conclusie gekomen dat cellulaire opname van zuurstof kan worden verbeterd. Met zijn ruime ervaring in alternatieve gezondheidszorg praktijken, zag hij yoga, Tai Chi, ademhalingstechnieken, joggen, aerobics, zwemmen, enz., als verschillende benaderingen om zuurstoftekort te verlichten. Het was met zijn chi machine te doen, om de de zuurstofvoorziening te verbeteren voor diegenen die niet zo actief zijn. 

 

 

De zachte, eenvoudige heen en weer visstaart-achtige beweging dat Dr. Inoue voor ogen had, stimuleert de bloedcirculatie efficiënter van een caudaal naar anterieure richting door het hele lichaam. 

 

 

Een groot aantal gebruikers zeggen dat ze een algemeen gevoel van welzijn sterk voelen. Na gebruik ervaart iedereen een tintelend gevoel, dat weer geleidelijk afneemt tot een diepe ontspanning, een gevoel dat wat lopers noemen een "natuurlijke" of "runner's high". Zelfs mensen die door ziekte of leeftijd beperkt zijn in hun activiteiten, kunnen profiteren van de beweging van dit massagetoestel.

 

 

Relaxatie, ontspanning en vitaliteit met de Chimachine

350,00 €

  • 10 kg
  • Uitverkocht

Chi Machine met Infrarood & Vibratie (uitsluitend mits voorafgaande betaling, huidige wachttijd 6-8 weken)

Zelfde werking als het standaardmodel, zoals hierboven beschreven, maar de "Luxe" uitvoering, met infrarood en zeer zachte maar intensieve vibratie van voeten en enkels voor extra energie. 

Chi Machine met infrarood en vibratie

500,00 €

  • 15 kg

Chi Machine XL (voor pers. groter dan 1m85)

Zelfde werking als het standaardmodel zoals hierboven beschreven, maar voor personen groter dan 1m85.
De afstand tussen de enkelhouders is verbreed en het model ziet er ietwat anders uit, aangepast aan de noden van grotere mensen.

(uitsluitend mits voorafgaande betaling, huidige wachttijd 6-8 weken)
 

Chi Machine XLarge

500,00 €

  • 15 kg