Brigitta groeide op in een familie van herboristen, apothekers en laboranten. Reeds als kind was ze enorm aangetrokken tot de intelligente kracht van de Natuur. Op haar 7de had ze reeds spontane meditaties waardoor haar verder levenspad en Dharma al heel vroeg duidelijk werden. Hoewel ze ook in mode aan de slag ging en werkte als model, bleef ze verder studeren en zich interesseren in natuurgeneeskunde en yoga. Ze studeerde integrale yoga in de ashram van Sri Aurobindo in India, en nog steeds schoolt ze zich regelmatig bij omdat geen enkele wetenschap stilstaat. Ze reisde naar zowat alle continenten van het Westen naar het Verre Oosten, tevens trok ze door de Himalaya's waar ze teruggetrokken spirituele leiders ontmoette. Ze was aanwezig op het huwelijk van Koning Wangchuck en zijn bruid Jetsun Pemavan in Bhutan, het laatste boeddhistische koninkrijk in de Himalaya. Door de jaren heen richtte ze zich meest op de meditatieve Raja Yoga (Koninklijke Yoga). Ze volgde studie aan de European Academy for Natural Healthcare. In 2003 ontstond dan het idee en werd "La Maison Pure" opgericht. Eerst rustig en aftastend, want yoga bleek in Vlaanderen toen nog heel "apart", maar in 2005 kwam echt de grote belangstelling voor haar instituut en werkwijze.  Brigitta is een wereldwijd gediplomeerd yogadocent, holistisch therapeut in ayurvedische kuren, ontspanning en yoga nidra. Ze behandelt marmapunten en nadi’s. Een mens heeft 72.000 nadi's en 108 marmapunten. (Daarvoor is minstens 12 jaar studie nodig).  

Ze is 20 jaar traditioneel geschoold, internationaal gediplomeerd en yoga alliance (worldwide) erkend en geregistreerd. Ze is  gediplomeerd in de filosofie, psychologie, mythologie, fysiologie, en anatomie van Yoga. Ze werkt voor gezondheids- en yogamagazines, is internationaal een veel gevraagd yoga model en werkte op de zender Life!tv mee aan een wekelijks tv-programma met betrekking tot yoga, gezond en evenwichtig leven. Het allerbelangsrijkste in haar leven is mensen te kunnen helpen bij het hervinden van zich-Zelf. Haar benadering bestaat uit lichaamsoefeningen, ademhalings- en relaxatietechnieken, mentale training en al wat nodig is om lichamelijk en mentaal een gezond en gelukkig leven te kunnen leiden. Haar onderricht en sessies zijn geschikt voor jong en oud en aangepast aan de westerse mens. Brigitta heeft zelf vele beproevingen in het leven moeten doorstaan, haar kennis komt niet enkel uit studie, verre reizen, grote Meesters, of ingewikkelde boeken maar is ook en vooral doorleefd en ervaren zelfonderzoek - uit het volle leven, zoals het is. Het is belangrijk, als u begeleiding of een aangepaste therapie zoekt, dat er iemand is die de weg is voorgegaan.

 

Haar advies voor haar leerlingen is "neem nooit iets van een ander klakkeloos over, geloof zelf ook mij niet "zomaar". Als wat ik u vertel ook uw eigen ervaring is, maakt het pas echt deel uit van uw waarheid en wordt het uw levenswijsheid."

Brigitta werd met La Maison Pure in 2009 uitgeroepen tot beste BV zaak. In 2015 nam ze definitief afscheid van de schijnwerpers. Een bewuste keuze, wat écht voor haar telt: mensen helpen.  Ze kent haar vak, ze werkt persoonlijk, gedisciplineerd, deskundig en vooral, van hart tot hart.

 

Brigitta Callens in Advanced Natarajasana (Lord of the Dance Yoga Pose)
Brigitta Callens in Advanced Natarajasana (Lord of the Dance Yoga Pose)