Yoga gedoceerd vanuit 25 jaar ervaring in de traditionele authentieke Schrifturen, universele ethiek, psychologie en filosofie.
Wereldwijd Gecertificeerd en Gediplomeerd.

 

 

Bijzondere aandacht voor de anatomie, asana's, pranayama, mudra's,  bandha's, ...  savasana, yoga nidra, meditatie. 

Alle aspecten van de authentieke yoga worden belicht, van de Oosterse oorsprong en inzichten, de geschiedenis, tot de huidige wereldwijde wetenschappelijke ondersteuning en ons Westers bewustzijn. 

 

Uw docent, Brigitta Callens is opgeleid in de verschillende yoga's en heeft 25 jaar ervaring in persoonlijke beoefening en lesgeven.  Zij is wereldwijd gediplomeerd en kreeg les van de voornaamste internationale Meesters. Zij geeft wereldwijd les, tot zelf in het geboortedorp van Buddha.  Soms voor duizenden, maar evengoed voor 10 personen of gewoon privé. Aan ouderen, jongeren en kinderen. 

 

De lessen bestaan uit lichaamsoefeningen, ademhalings- en relaxatietechnieken, mentale training en al wat nodig is om lichamelijk en mentaal een gezond en gelukkig leven te kunnen leiden. De oefeningen zijn geschikt voor jong en oud en aangepast aan de westerse mens. Er zijn ook speciale lessen in de yogaschrifturen, yogapsychologie, yogafilosofie en meditatie. (Satsang). 

 

Bij het bereiken van het doel van meditatie komt men tot Zelfkennis wat u brengt naar Zelf-Realisatie.

 

 

visie

 

De wetenschap van yoga verklaart al duizenden jaren dat lichaam en denken één zijn. Vele mensen zijn van mening dat louter regelmatige lichaamsoefening zekerheid geeft voor gezondheid. Dit is een misvatting. Geen enkele lichaamsoefening, hoe nuttig en noodzakelijk ook, is voldoende voor gezondheid.

De meeste ziekten vinden zelfs hun oorsprong in een verkeerde manier van voeding en denken, of hoe uw denken "gevoed wordt". Wij moeten bv. leren mentaal rustig te blijven in alle omstandigheden van het leven door een juiste levensfilosofie.  Dat dit niet gemakkelijk is, weet iedereen, ook uw docent, wiens levenspad vaak erg bemoeilijkt werd. Weet ook dat challenges zullen blijven komen, maar de manier waarmee u ermee omgaat zal versterken, u (minstens) meer doorzettingsvermogen geven. 

De adem is daarbij enorm belangrijk, het is de brug tussen denken en lichaam. Vandaar het belang van het leren van de juiste ademhaling, wat enorm kan helpen bij het "stilzetten van de wervelingen van het denken". 

Aan al deze aspecten van de menselijke persoonlijkheid wordt in de yogalessen de nodige aandacht gegeven.

 

Wie de inhoud en de kwaliteit van de lessen wenst te kennen, moet het ervaren. 

 

Neemt u medicatie, gooi dit dan niet zomaar weg in een opflakkering, Yoga werkt complementair. Doe alles rustig  in overleg met uw huisarts. Yoga kan u met veel inzet en doorzettingsvermogen, op termijn, helpen maar alles hangt af van persoon tot persoon. Yoga is dus geen alternatief maar complementair aan onze huidige gezondheidszorg. 

 

Satsang: volledig in het teken van de Hogere Mentale Yoga. Bijzonder versterkend voor de psyche. Als u zich écht wenst te verdiepen in die krachtige Yogische levensstijl, dan is het volgen van Satsang voor u zeker een aanrader. 

  

Geen commerciële yoga hype , maar de yogische manier van leven die de onmetelijke innerlijke kracht, rust en evenwicht in u tot werkelijke uiting brengt.

Niet zweverig, maar gericht op het ontwikkelen en ontdekken van z'n eigen enorme innerlijke kracht.