100% ecologische - biologisch afbreekbare yogamatten. Extra sterk - Extra grip.
De meest exclusieve ecologische yogamat op de markt. 

 

1m73x61cm, 5mm   €100,-  BESTEL  via sms 0475/311.488

 

1m83x61cm, 6mm   €120,-  BESTEL  via sms 0475/311.488

 

ECO PURITYOGA collectie, ontworpen door Brigitta Callens.

 

De collectie bestaat uit gewijde mala's, verschillende yoga accessoires, zoals yogamatten, yogabags, -blokjes, yogabelts, meditatiekussentjes maar ook kledij, oliën, kaarsen, en alles wat u kan helpen om tot uw innerlijke kern van rust te komen. 

 

De yogamatten zijn innovatief, recycleerbaar, hebben perfecte grip, zijn biologisch afbreekbaar, voor binnen en buitengebruik, isolerend & bieden ook betere bescherming aan het lichaam tijdens uitvoeren van asana's.

 


ORDERS: PRE-PAYMENT
BELFIUS IBAN BE70 0688 9698 7925

 


MEDITATIEKUSSENS - LAMAWOL - HANDGEMAAKT (UITVERKOCHT)


- lamawol meditatie/interieurpoef/zitkussen (oud roze of beige)
  Diameter 57cm,H35cm met vilt onderkant

 =>  € 300,- UITVERKOCHT 
- lamawol meditatiestoeltje/ met lamswol rugkussen en berkenhout versteviging (oud roze)
  Diameter 75 cm H35cm

=>  € 750,-  UITVERKOCHT 


GEWIJDE RUDRAKSHA MALA'S UIT NEPAL

B.PURE RUDRAKSHA MALA'S MET EDELSTEEN/AMULET, GEWIJD IN NEPAL 
€ 108,- (laatste stuks!) 

B.PURE RUDRAKSHA ARMBAND-MALA, GEWIJD IN NEPAL 
vanaf 60€ - 90€ 

B.PURE BERGKRISTAL ARMBAND-MALA, GEWIJD IN NEPAL 
van € 60 - 90€ 

BESTEL VIA SMS 0475-311.488 

 


LEES MEER OVER DE COLLECTIE: 

 

De B.PURE Rudraksha gewijde Mala’s zijn aangekomen uit de Heilige Pashupatinath tempel te Nepal.
 

Deze mala’s bestaan uit 109 echte Rudraksha zaden, zijnde 108 kranskralen + 1 goeroe kraal. Deze mala’s werden ontworpen door yogini Brigitta Callens en zijn gewijd in de tempel van de Heer van alle levende wezens,Pashupatinath in Nepal, welke de heiligste bedevaart bestemming van vele yogi’s over de hele wereld is. De Pashupatinath tempel is gelegen aan de oever van de heilige Bagmati rivier in Kathmandu stad, de stad van de goden. Hoewel het een hindoe-tempel, is Pashupatinath evenzeer bezocht door boeddhisten en mensen van vele andere culturen. Yoga is namelijk universeel. Pashupatinath is in 1979 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoed monumenten lijst.


De mala's werden tevens in de boeddhistische Swayambhu tempel gewijd door Lama's. (Lama is een titel voor een religieus leraar, vergelijkbaar met een goeroe en wordt gebruikt in het Tibetaans boeddhisme en de bön. De titel wordt gebruikt om aan te geven dat een geestelijke de autoriteit heeft om les te geven, zoals in dalai lama en pänchen lama, of als eretitel voor een monnik, non, of leek, vanwege grote geestelijke verwezenlijking).
Al ver voor dat het boeddhisme zijn intrede deed in Nepal, werd deze plek, waar de Swayambhu tempel zich bevindt, gezien als een krachtenveld. Na de Chinese inval in 1959 tref je hier veel Tibetanen aan.


Deze B.PURE mala’s zijn geschikt voor Japa (reciteren van mantra's) of om rond de hals te dragen voor meditatie, verkrijgen van innerlijke rust, verbannen van negatieve gedachten of voor healing. Rudraksha zijn de zaden van de vruchten van de Rudraksha boom (Elaeocarpus Ganitrus), welke groeit in de Himalaya regio (Nepal, Tibet, India). Rudraksha’s variëren in grootte van 3 mm tot 40 mm. De kleinere zijn de zeldzaamste (deze werden geselecteerd voor de B.PURE colletie) en zijn tevens de krachtigste. De kralen hebben een zeer lange levensduur, bekend is dat zij tot acht generaties mee kunnen gaan. Belangrijk is dat elke kraal een aantal facetten of parten heeft aan de buitenkant, die mukhi’s en/of mukha’s worden genoemd.Rudraksha is de samenvoeging van ‘Rudra’ = sanskriet voor Heer Shiva en ‘Aksha’ = sanskriet voor oog. Een Hindu legende zegt dat de Heer Shiva na het zien van het leed van de mensheid zo bevangen werd dat hij 1 traan weende; waar de traan op de aarde viel, begon de eerste Rudraksha boom te groeien.
Het bijzondere aan het uitzicht van de Rudraksha zaden is dat ze tot 21 mukhis of gezichten kunnen hebben; mukhis zijn compartimenten die de zaden opdelen.Het aantal mukhis definieert ook de spirituele werking die de mala heeft.Deze mala heeft Rudraksha zaden met 5 mukhis; deze zaden symboliseren de 5 gezichten van Shiva en staan voor succes, geluk, gezondheid en eeuwige vrede. Het is de Rudraksha die het meest gebruikt wordt in Japa mala’s.
In het Verre Oosten zijn Rudraksha zaden één van de meest heilige voorwerpen, beladen met mystieke en geneeskrachtige krachten.Al zeker vanaf de 11de eeuw worden ze gedragen door yogi’s en heiligen in India.
Het wordt gezegd dat degene die Rudraksha draagt, beschermd is tegen alle negatieve gedachten en emoties. Monniken menen dat de Rudraksha zaden zo’n rust en concentratie uitstralen dat het hen helpt hun geest onder controle te houden tijdens urenlange meditaties. Verder zouden ze karma verlichtend werken, de spiritualiteit bevorderen en ziekten bestrijden. De effecten van rituelen en mantra’s zouden door het gebruik van Rudraksha krachtiger worden.
In de Ayurvedische geschriften wordt beschreven dat de Rudraksha een positieve invloed heeft op de gezondheid van mensen en worden de zaden gebruikt in het maken van geneesmiddelen. Deze Mala’s van B.PURE zijn tevens bijzonder door de Nepalese Amuletten, gemaakt uit de zuiverste kwaliteit bergkristal. Bergkristal is een steen met enorme geneeskrachtige en zuiverende werking en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert je energie, absorbeert energie, geeft energie af en slaat energie op naar gelang van de behoefte. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen gemakkelijk opgeladen worden werking en kan het ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt uw aura, reinigt de chakra's en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend en vitaliserend en brengt ons lichaam in balans.

De B.PURE Mala’s worden zijn voorzien van een mala-tasje. Het is aan te bevelen de mala erin te bewaren wanneer je hem niet draagt of gebruikt, zodoende de mala energie te beschermen tegen storende invloeden.De collectie bestaat momenteel uit meer dan 30 verschillende ontwerpen, met verschillende amuletten. Voor de meeste amuletten werd gekozen voor Bergkristal met een ingewerkt symbool of andere spirituele edelstenen. 
Amuletten:
1. OM
2. Ganesh
3. Trisul ( Lord Shiva Sacred Weapon)
4. Sri Yantra
4. Swastika (het heiligste teken uit het hindoeïsme, jaïnisme en tevens vaak gebruikt in het boeddhisme)
5. Stupa (Boeddha Tempel)
6. Phurba (Tibetan Scarred Religious Dagger)
7. Crystal Ball
8. Kruisje
9. Hartvormig Bergkristal
10. Helende Kristallen en edelstenen

Deze uiterst zeldzame en in Nepal gezegende Rudraksha's zijn van de zuiverste en beste kwaliteit en 100% echt. Door te zien en te voelen, merk je het verschil. Er is namelijk veel namaak op de markt. Vaak zien ze er "mooier" uit.  Ook de authenticiteit van de edelstenen is van de krachtigste kwaliteit. Ook hierin is veel namaak op de markt die aan goedkope prijzen worden verkocht. Ze worden nagemaakt in labo's, maar zijn in geen enkel opzicht te vergelijken met de B.PURE mala's. Ze hebben geen "energie" en zullen dus ook niet "resoneren" met uw lichaam en energie. Zo'n mala's zijn mooi als accessoire, maar hebben energetisch geen enkele waarde. De edelsten en kristallen zijn duizenden en duizenden jaren geleden gevormd in the Himalaya's, in Nepal. Ze werden gevonden in de "Ganesh Himalaya". Deze rudraksha’s worden duurzaam geoogst in Nepal, eerlijk verhandeld en ethisch geproduceerd. Ze worden gesorteerd en met de hand gecontroleerd. Alleen de beste worden gebruikt in onze mala's en worden gecombineerd met edelstenen.  Rudraksha’s variëren in grootte van 3 mm tot 40 mm. De kleinere zijn de zeldzaamste en de krachtigste. (onze kralen variëren van 3 tot 5 mm, de kleinste soort). Ze hebben een zeer lange levensduur, bekend is dat zij tot acht generaties mee kunnen gaan. Belangrijk is dat elke kraal een aantal facetten of parten heeft aan de buitenkant, die mukhi’s en/of mukha’s worden genoemd. Het aantal mukhi’s variëert van één tot 21. Elk nummer heeft een eigen betekenis en kent specifieke eigenschappen en bijhorende voordelen. 

De rudraksha kraal hier gebruikt heeft vijf mukhi’s, de kraal die Lord Shiva vertegenwoordigt.
Hoewel gelijksoortige mala's vaak veel duurder worden aangeboden, hebben wij onze prijs vastgesteld op het heilige getal 108.

 

  

-Volgens de Vedische geschriften, bevat ons lichaam (fysiek en subtiel) 72.000 energiebanen die Nadis genoemd worden. 

-Er zijn 108 hoofd-Nadis die samenkomen in het Heilige Hart (Hritpadma). 

-De mala's hebben 108 kralen (+ 1 goeroe kraal).

-Door het 108 keer zingen van een mantra raakt je hele lichaam en je energielichaam doordrongen van de energie van de mantra.

-Volgens de boeddhistische leer zijn er 108 wereldlijke verlangens die een mens achter zich moet laten 

-om het Nirwana te bereiken. Door de Mala in de rechterhand te nemen en bij iedere kraal 

-de naam van Boeddha of een mantra uit te spreken, breng je je verlossing dichterbij.

-Er zouden 108 menselijke zonden zijn volgens het Tibetaanse Boeddhisme.

-Er zouden 108 verschillende namen voor Hindu Goden zijn.

-Daarom zou het 108 keer opzeggen van de naam een heilige bezigheid zijn, 

-Dit wordt vaak gedaan tijdens een religieuze ceremonie.

-Krishna zou gedanst hebben met 108 "Gopis" (koevrouwen) en trouwt later 108 vrouwen,

-Siva Nataraja danst zijn kosmische dans in 108 poses.

-In de tempel van Angkor Wat zijn er veel punten die een referentie hebben naar het nummer 108. 

-Hetgeen een grote rol heeft gespeeld in de symboliek van de opbouw van de tempel.

-In Japan word aan het einde van het jaar een bel 108 keer geluid 

-om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden.

-Zen priesters dragen een Juzu rond hun pols die 108 kralen heeft.

-Vele trappen van Boeddhistische tempels hebben 108 treden.

-De diameter van de zon is 108 keer de diameter van de aarde.

-De afstand van de zon tot de aarde is 108 keer de diameter van de zon.

 

 


100% ECOLOGISCHE YOGAMATTEN


B.PURE ECO YOGAMATTEN

Alle B.PURE yogamatten zijn 100% eco. Ze worden gemaakt van natuurlijk rubber, langs de ene kant gecombineerd met jute, versterkt met een katoenen rand. Wij gebruiken geen PVC of andere synthetische rubbers. De yogamatten zijn een combinatie van enkel natuurlijke materialen. 
Deze matten hebben een zeer goede grip, zijn schokabsorberend en hebben ook een natuurlijke "look", for ecofabulous yogi's.  

Natuurlijk rubber wordt onttrokken van een rubberboom, een duurzame, hernieuwbare bron. We gebruiken natuurlijk rubber + jute omdat dit een goede grip geeft tijdens de asana beoefening. Ook heeft natuurlijk rubber een betere "cushion" dan de synthetische rubbers op de markt (PVC, PER, TPE, EVA). Het is ook beter voor Moeder Aarde als het duurzaam is gemaakt. De B.PURE matten bevatten geen PVC, zware metalen of stoffen die de ozonlaag afbreken. 

Kenmerken van de B.PURE matten.
twee lengtes: 1m73, 5mm dikte en 1m83, 6mm dikte

- De mat heeft twee lagen, tussen de lagen is de yogamat versterkt met een natuurlijke vezel.
- Het natuurlijke rubber is biologisch afbreekbaar, daardoor is de mat ecologisch
- De yogamat geeft je onmiddellijk een natuurlijk gevoel 
- De yogamat geeft bij asana's een superieure grip en stabiliteit om volledig veilig uw oefeningen te doen.
- Is zacht en soepel en voldoende dik om uw rug en knieën te beschermen. 
- vrij van zware metalen en AZO vrij (Azo-kleurstoffen of schadelijke geurstoffen kunnen giftig en bioaccumulatief zijn en kunnen zware metalen bevatten. In het recyclingproces kan het gebruik van (Azo)kleurstoffen van negatieve invloed zijn op de benodigde hoeveelheid water, energie, ontinktings- en reinigingsstoffen die nodig zijn om hergebruik mogelijk te maken)
- De natuurlijke vormgeving is voor professioneel yoga gebruik ontworpen, maar kan net zo goed dienen voor andere doeleinden. 
- Optimale yoga-grip en extra stroef door jute toevoeging.
- De yogamat is een 100% natuurproduct.
- Geschikt voor alle yoga vormen.
- Deze yogamat is dubbelzijdig bruikbaar en een aangename mat om asana's op uit te voeren.

Vraag & Antwoord

- Zit er Latex in de B.PURE matten? 
Hoewel onze matten 99% latex vrij zijn, kunnen er wel sporen van latex-eiwitten in de matten voorkomen. Daarvoor is er speciaal een extra beschermlaag boven het natuurlijk rubber voorzien, maar bij extreme latexallergie kunnen we geen 100% garantie bieden. 

- Welke kant van mijn mat gebruik ik?
Beide kanten van de mat zijn bruikbaar. De ene kant is de natuurlijke rubberkant, de andere kant is de jute laag. 

- Is er een geur aan natuurlijk rubber?
De natuur heeft haar eigen geur, dus ja, er is lichte geur van natuurlijk rubber die heel snel wegneemt. Wij bieden ook natuurlijke sprays aan in ons assortiment om je mat met essentiële olie te ontsmetten en waardoor de geur ook onmiddellijk weg is. Ook kan je dit proces versnellen door de mat uit te hangen in een goed geventileerde ruimte, misschien zelfs voor een fan - maar niet in direct zonlicht. Natuurlijk rubber heeft natuurlijke variaties in geur, en omdat iedereen verschillende gevoeligheden heeft, varieert de hoeveelheid tijd die nodig is voor de geur te verdrijven. Voor de meeste mensen zijn een paar dagen tot max een week voldoende. Voor natuurliefhebbers die Yogi’s algemeen zijn, houden zij uit ervaring veel meer van de geur van een natuurlijke mat dan van een pvc mat die gemaakt werd in gevaarlijke fabrieken waar bovendien niet steeds gecontroleerd wordt op kinderarbeid. Daar hangt dan pas een hemeltergend reukje aan, een Yogi houdt vast aan prachtige normen en waarden en zeker aan geluk en vrede voor ALLE levende wezens. 

- Wasadvies:
Let op: Deze yogamat kan niet in de wasmachine worden gewassen omdat deze van natuurlijk rubber is gemaakt. Niet drogen in de wasdroger en niet in het zonlicht. Is schoon te maken met een licht vochtige doek. 

- Tot slot:
een yogamat is voor een yogi echt iets heel persoonlijk, bijna "sacraal". Ga nooit op iemands mat staan, tenzij u daar toestemming voor krijgt.

 

 

1m73x61cm, 5mm   €120,-  VIA SMS 0475-311.488 

 

1m83x61cm, 6mm   €150,-  VIA SMS 0475-311.488 

design by Brigitta Callens
B.PURE ECO YOGA KIT

 

ECO YOGA KIT ALL-IN

€210,- (met standaard yogamat) 
€300,- (met grote yogamat) => allerlaatste stuks! 

 

Ideaal en origineel geschenk voor een evenwichtige en gezonde start!  Alles wat u nodig heeft om aan yoga te beginnen, of om uw practice te verdiepen op een aangename en ecologisch verantwoorde manier. 

Voorlopig laatste nieuwe levering. Tijdig bestellen, (zolang de voorraad strekt). Sommige items zijn reeds uitverkocht. Wegens Corona kunnen wij geen zekerheid bieden dat wij nog een bijkomende handgemaakte Fairtrade bestelling kunnen plaatsen. 
Af te halen op afspraak - of verzending: verzendkosten all-in pakket 30€
info: sms 0475/311.488
www.lamaisonpure.be 

B.PURE 100% ECO YOGA COLLECTIE. 
Ontwerp en creatie Yogini Brigitta Callens

Natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar
Collectie bijzonder geliefd bij yogabeoefenaars en -docenten die letten op milieuvriendelijke producten, die niet alleen ecologisch maar ook echt professioneel kunnen gebruikt worden, sterk en duurzaam zijn.  

B.PURE ECO YOGA MATTEN - BIO AFBREEKBAAR 
(Natuurlijk rubber, verstevigd met jute, dermatologisch getest)
Extra Grip, extra balans en stabiliteit en extra duurzaam: 
De B.PURE yogamat heeft een anti-slip toplaag. Heel erg fijn in gebruik als u tijdens de yoga houdingen wat last hebt van zweethanden/voeten. De gemiddelde yogamat heeft niet een dergelijke toplaag, waardoor de kans groter is dat u uitglijdt. De mat is daarbij anti statisch, "ademt" en is zeer sterk. Jute beschermt tegen de zon, laat je mat vrij ademen en heeft geen schadelijke invloed op op de natuur of onze gezondheid
1m73x61cm, 5mm €120  bestel: sms 0475/311.488
1m83x61cm, 6mm €150  bestel: sms0475/311.488 

B.PURE ECO YOGA BAG JUTE
Bij een B.PURE yogamat hoort minstens ook de eco Yoga Tas. Zo blijft uw mat netjes, is ze gemakkelijker opbergbaar en kan je je mat overal gemakkelijk meenemen.  
Afmeting: geschikt voor onze grootste formaten yogamatten tot 1,83cm op 0,6cm dikte. 
- De tas heeft een doorsnede van 30 cm
- Heeft een gemakkelijk verstelbare schouderriem.
- Is van jute
- Heeft opbergruimte aan de binnenkant met vernieuwde rits voor bijvoorbeeld portemonnee, sleutels en mobieltje (dat u natuurlijk uitzet). Veilig en een echte aanrader bij de B.PURE mat! “Yogi’s travel light.” We hebben bij deze nieuwe bags nieuwe ritsen ontworpen, doch prop uw bag niet overvol alsjeblieft! Heb eerbied voor dit prachtig Fair Trade 100% ecologisch materiaal. 
60€,-  Bestel: sms 0475/311.488

B.PURE ECO YOGA BLOCK:
Te gebruiken bij diverse staande en zittende houdingen voor extra lift of aarding. De brick (=block) kunt u op drie manieren kantelen en zo gebruiken voor sterke en stabiele support.
- 100% natuurlijke kurk, afgeronde hoeken.
- L23cm x B15 cm (x 7cm dikte)
- Gewicht: 800 gram
Favoriet bij yogabeoefenaars, die letten op milieuvriendelijke producten. Deze producten voldoen aan het FSC keurmerk voor verantwoord bosbeheer.
€33,-  (nieuwe lading, verbeterde ecologische productie, nieuwe prijs) : wegens Corona voorlopig laatste levering. Allerlaatste stuks! 
Bestel sms: 0475/311.488


B.PURE ECO YOGA BELT (tijdelijk uitverkocht!) 
Het ontwerp van de Cotton Yoga Strap (Belt) van B.PURE is gebaseerd op de originele yoga riem ontwikkeld in Puna, India door yoga meester BKS Iyengar. Een yogariem is een zeer praktisch hulpmiddel voor het uitvoeren van uw yoga oefeningen. Deze riem kan u net dat beetje extra hulp of ondersteuning geven om uw oefening wel te kunnen uitvoeren. De yoga riem is dan ook een zeer geliefd hulpmiddel bij beginners . De yogariem helpt u om flexibeler en beweeglijker te worden.
- Grotere reikwijdte van de armen;
- Verdieping van de houdingen;
- Gemakkelijker in houdingen blijven;
- Voorkomen van overstretching.
100% ongebleekt katoen. 
Lengte: 285 cm 
Breedte: 4 cm
Gewicht: 110 gram
Materiaal: 100% chemicaliën-vrij katoen met duurzame en gebruiksvriendelijke gesp van sterk staal voor een extra versteviging en een groot krachtvermogen.
(39€ Momenteel helaas alles reeds uitverkocht, bestelde pakketten ontvangen tegoedbon voor nieuwe levering, zodra de FairTrade productie in het verre India en Nepal kan heropgestart worden en onze docente de producten kan gaan bekijken en controleren.)   

Alles uit onze B.PURE collectie is Fair Trade én ecologisch, daarenboven werd elk item gezegend door plaatselijke monniken. Foto’s verkrijgbaar in ons centrum.

Prijzen exclusief eventuele verzendingskosten vanuit Astene naar uw bestemming.
Bestellen kan via sms 0475/311.488
www.lamaisonpure.be

 

Wegens de massale vraag, danken wij u voor uw geduld. Wij behandelen uw aanvraag doorgaans binnen de 24u.

Indien u geen antwoord krijgt, is uw bericht niet doorgekomen, of hebben we onvoldoende gegevens om uw bestelling af te ronden en kan u best opnieuw contact opnemen. 

Duidelijk vermelden van naam + adres + bestelling zodat wij uw aanvraag zo spoedig mogelijk kunnen opvolgen. Na ontvangst van betaling is de bestelling geconfirmeerd en wordt ze daags nadien verstuurd of kan u uw pakket afhalen op afspraak. 0475/311.488ORDERS: PRE-PAYMENT
BELFIUS IBAN BE70 0688 9698 7925